Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 december, 2017 - 10:52Uppdaterad: tisdag, 5 december, 2017 - 13:13
  • Det är alarmerande att man säljer narkotika till minderåriga, tycker kommissarie Rasmus Friman. Foto: Robert Jansson.

Person sålde narkotika till minderåriga

En person som fyllt 18 men ännu inte 20 misstänks för att ha överlåtit och sålt narkotika till en handfull 13-14-åringar.

- Det är alarmerande att man säljer åt så unga personer, säger kommissarie Rasmus Friman på polisen som utrett ärendet som misstänkt narkotikabrott och misstänkt straffbart bruk av narkotika.

Friman berättar att flera oroliga föräldrar kontaktade polisen förra veckan, och polisen grep därefter den misstänkte och gjorde en husrannsakan. Man hittade då en mindre mängd narkotika och utrustning för narkotikaodling.
- Personen hade överlåtit en liten mängd narkotika till de minderåriga, däribland hasch och lite svampar som är narkotikaklassade, säger Rasmus Friman.

Polisen har nu lämnat in förundersökningen till landskapsåklagarämbetet för åtalsprövning och den misstänkte är försatt på fri fot.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »