Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 oktober, 2017 - 10:18Uppdaterad: torsdag, 19 oktober, 2017 - 13:25
  • Terrorövningen på Rosella gick bra enligt polisen i Sverige. Pressbild: Viking Line.

Polisen nöjd med terrorövning

Det finns inget som talar för att ett terrorattentat på ett passagerarfartyg skulle vara mer troligt än något annat. Det säger polisen efter gårdagens övning på Rosella.

- Men det är vårt jobb att vara beredda att ingripa när som helst, var som helst och mot vem som helst och då måste vi vara förberedda i alla miljöer. Det säger Stefan Hector, chef för Nationella operativa avdelningens operativa enhet i Sverige.
Han säger att man är nöjd med övningen, även om man också identifierade punker som behöver förbättras och övas mer på. Vilka dessa är vill han inte säga eftersom informationen kunde nå potentiella motståndare.
Representanter från nio olika länder deltog i övningen på Rosella och syftet var att öka polisens förmåga att hantera terror och pågående dödligt våld.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »