Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 juli, 2017 - 13:29Uppdaterad: onsdag, 12 juli, 2017 - 14:30
  • Polismästare Maria Hoikkala. Arkivfoto: Adam Zetterqvist.

Polisen ska hålla lugnet i staden

Patrullera Mariehamn, vaka vid färjankomsterna där man misstänker att supportrar finns ombord och närvara vid matchen. Det är några åtgärder polisen tar för att hålla Åland lugnt och säkert i fotbollsyran när IFK Mariehamn och polska Legia Warszawa möts ikväll på WHA.

Polismästare Maria Hoikkala säger att man har en god planering inför matchen och fått god förstärkning från fastlandet.

- Jag har svårt att tro att man skulle behöva vara rädd för sin egen säkerhet när man rör sig ute på stan. Stökigt kan det förstås bli men vi finns till för att trygga allmänna ordningen och var och ens säkerhet, säger Maria Hoikkala

Trots att största delen av polisens styrkor är koncentrerade till Mariehamn menar Hoikkala att det finns resurser om det skulle hända något på övriga Åland. Hon förklarar att man har en skild organisation för matchen så att den dagliga verksamheten kan löpa på som vanligt vid sidan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »