Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 augusti, 2017 - 11:07Uppdaterad: torsdag, 10 augusti, 2017 - 11:10

Pommernanbud diskuteras i dag

Trots besvär som ännu inte behandlats föreslås stadsstyrelsen i dag ge grönt ljus för att gå vidare med ett anbud för torddockan för museifartyget Pommern.

 Anbudet antogs i maj med förbehåll att stadsfullmäktige ska godkänna tilläggsanslag på 250.000 euro för projektet. Fullmäktiges beslut om anslaget ledde till besvär som förvaltningsdomstolen ännu inte behandlat. Nu föreslås ändå att man går vidare och verkställer beslutet från i maj. Stadsledningen, som berett ärendet, bedömer att besvären saknar möjligheter till framgång och anser att det finns lagliga förutsättningar att skriva under avtal med anbudsgivaren. Dessutom påpekas att en försening av projektet kan leda till att upphandlingen måste göras om och att Stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum tvingas göra om sina kalkyler.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »