Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 november, 2017 - 08:07Uppdaterad: onsdag, 15 november, 2017 - 10:10
  • Telegrafpassagen illustration av arkitekt Micko Koskinen

Positiva tongångar om Magazintomten

Det var mestadels positiva tongångar om planerna för den så kallade Magazintomten på Torggatan när det hölls samrådsmöte igår kväll. Det är Eriksson Capital som äger tomten och genom bolaget Fastighets AB Torggatan 6 planerar man att bebygga hela tomten.

På tomten finns den gamla K-märkta telegrafen och det huset ska byggas in i den nya bygganden. Enligt planen ska det finns affärer på markplan och kontorsutrymmen på våning två och tre. Dessutom ska det bli flera lägenheter. Inne på gården byggs ett lägenhetshus som blir sex våningar högt.

- Vi skulle vilja börja bygga hösten 2018, säger Magnus Andersson, vd för FAB Torggatan 6 och stadsarkitekt Sirkka Wegelius tror att det är möjligt om det inte kommer in några besvär.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »