Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 september, 2017 - 06:07Uppdaterad: tisdag, 26 september, 2017 - 08:59
  • Annelie Karlberg på landskapsregeringen säger att man baserat ändringarna gällande Paf-stöden på tidigare åsikter och input från föreningar. Arkivfoto: Nina Smeds.

Principerna för Paf-stöd ändras

Principerna för Paf-stöd har förnyats.

Landskapsregeringen menar att det främst handlar om att reglerna förtydligats, och att de efterfrågar mer information från föreningarna kring hur de arbetar mot hållbarhetsagendan och hur värdegrundsarbetet ser ut.

ABF Åland, anser inte processen att förändra principerna förankrats tillräckligt i föreningslivet, och att det kunde gjorts mer för att se vilka behov som fanns. Det säger deras verksamhetsledare Mia Hanström.
- Man skulle ha efterfrågat vilka förändringar föreningarna tycker är viktiga, säger Hanström.

Annelie Karlberg, budget- och finansieringshandläggare på landskapsregeringen, säger att det är ett fördelningsråd bestående av de föreningar som grundande Paf som lägger fram förslaget till principerna. Dessutom har man baserat ändringarna på tidigare åsikter och input från föreningar, säger hon.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »