Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 april, 2017 - 10:49

Protest mot tidtabell för linfärja

Nu protesterar kommunstyrelserna i Brändö, Kumlinge och Vårdö mot landskapsregeringens planer på att försöka införa tidtabeller för linfärjor.

I en skrivelse till infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat, ifrågasätts försöket med motiveringen att vinsten knappast kan motsvara den logistiska och ekonomiska förlust det innebär för boende och verksamma i skärgårdskommunerna.

- Tidtabell på interna färjor ställer till det för skolskjutsar, kommunala möten, ungdomsverksamhet i kommunernas centralort och framförallt för de boende som nyttjar färjan som en väg till arbete, dagis, hälsobesök och annat normalt levande, skriver de tre kommunstyrelserna.

Deras förslag är att beslutet om tidtabellstest dras tillbaka och att en diskussion inleds med berörda kommuner om hur man kan effektivisera driften.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »