Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 oktober, 2016 - 06:34Uppdaterad: måndag, 3 oktober, 2016 - 11:17

Redaktionschef Albin Dahlin intervjuas av Malin Lundberg.

Radion förnyar web och tablå

I dag lanserar Ålands Radio en ny hemsida och samtidigt görs förändringar i radiotablån.
- Målet är att bli ännu aktuellare. Vi på Ålands Radio ska alltid ge ålänningarna de senaste nyheterna och dagens största snackisar, säger redaktionschefen Albin Dahlin.

Den nya webben tas i bruk i dag och Albin Dahlin tycker att förbättringarna är många.

- Den största förändringen för användarna blir designen. Det blir ett modernt utseende och moderna funktioner. Vi satsar också ännu mer på innehållet. Vi ska vara först med lokala nyheter på Åland och vi ska lägga ut mer innehåll så att man verkligen hittar allt intressant på Ålands Radios hemsida, säger han.

Dahlin menar att det är viktigt att som public service-bolag ha en bra hemsida.
- Allt fler söker sina nyheter på andra sätt än tidigare och webben är superviktig för många. Vi måste finnas där de som tar del av nyheter och information finns, säger han.

Firardax på fredagar

Från och med i dag sker också förändringar i radiotablån. Till exempel förkortas eftermiddagsprogrammet Josefina med flera med en timme och sänds mellan klockan 13 och 15. Firardax flyttas och sänds på fredagar i fortsättningen. En annan förändring är att aktualitetsprogrammet Åland i dag förlängs med en timme och sänds mellan 15 och 17.

- Vi ska bli mer dagsaktuella i alla våra program. När man sätter på Ålands Radio ska man få de senaste nyheterna och dagens hetaste snackisar. Vi går bort från fasta programpunkter och formar våra sändningar efter det som är mest aktuellt för dagen, säger Albin Dahlin.

Ta gärna kontakt

Albin Dahlin hoppas att lyssnare och hemsidebesökare ska tycka om förändringarna som Ålands Radio gör.
- Vi vill gärna att folk hör av sig med sina åsikter, både positiva och negativa, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »