Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 oktober, 2017 - 16:52Uppdaterad: fredag, 20 oktober, 2017 - 18:08
  • Ordförande i gruppen är socialminister Wille Valve, moderat. Arkivfoto: Ulf Weman.

Referensgrupp ska jobba med socialvårdslagen

Landskapsregeringen har skapat en politisk referensgrupp som ska ge politisk återkoppling till social- och miljöavdelningen i det pågående arbetet med en ny socialvårdslag.

Ordförande i gruppen är socialminister Wille Valve, moderat och hans ersättare är kansliminister Nina Fellman, socialdemokrat.

Medlemmar är Viveka Eriksson, liberal, Michelle Grönlund, moderat, och Igge Holmberg, socialdemokrat. Ersättare för dem är deras partikollegor Roger Eriksson, Roger Jansson och Barbro Sundback.

Med i gruppen är också Magnus Sandberg från Ålands kommunförbund, Susanne Lehtinen från Mariehamns stad och socialvårdsbyråns chef Maj-Len Österlund som fungerar som gruppens sekreterare.

Gruppens mandatperiod är från och med i dag till årsskiftet och uppskattningsvis ska den sammanträda fyra till sex gånger.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »