Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 december, 2017 - 15:04Uppdaterad: torsdag, 14 december, 2017 - 15:37
  • Ramus Friman. Arkivfoto: Robert Jansson.

Rekordstort amfetaminbeslag gjordes

Polisen har igen gjort ett stort amfetaminbeslag. I ett pressmeddelande berättar man att en större mängd amfetamin, cirka 200 gram beslagtogs i centrala Mariehamn i början på december.

- Amfetaminet var nedgrävt i terrängen och kunde påträffas genom gediget polisarbete. Polisen på Åland har inte tidigare beslagtagit ett så stort parti amfetamin, skriver kommissarie Rasmus Friman i ett pressmeddelande.

Två personer greps

Han berättar vidare att polisen gripit två personer misstänkta för grovt narkotikabrott. Den ena personen misstänks i dag för narkotikabrott och har varit frihetsberövad hos polisen. Den andra personen häktades i förra veckan av Ålands tingsrätt.
- Den häktade personen är på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Förundersökningen fortsätter och åtal i ärendet skall väckas före den 8 januari 2017, skriver Friman.

Dom i går i annat fall

Ett annat stort amfetaminbeslag gjordes på Åland i juni, och i kölvattnet av det dömdes flera personer i Ålands tingsrätt i går, huvudmannen fick som vi berättat tre års och fyra månaders ovillkorligt fängelsestraff.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »