Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 februari, 2010 - 11:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Röda korset varslar kökspersonal

I går beslöt styrelsen för Rödakorsets Mariehamnsavdelning alltså att varsla kökspersonalen på Rödakorsgården om uppsägning sedan förhandlingarna med staden om understöd för verksamheten strandat. Det är sammanlagt 2,5 tjänster som berörs och samtliga är trotjänare i huset. Därigenom äventyras inte bara den dagliga matserveringen, som besöks av ett fyrtiotal pensionärer utan även ett lika stort antal matportioner som körs ut till äldre i deras hem. Verksamheten upphör den sista september i år, om man inte hittar någon annan lösning innan dess. Direktionens ordförande Leif Jansson säger att en möjlighet vore att personalen tog över köket i egen regi. Inte heller den varslade personalen ser i det här skedet slaget helt förlorat - de som sitter på pengarna måste börja använda hjärnan säger de.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »