Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 februari, 2010 - 15:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Roger Eriksson: "Jag blev feltolkad"

Jag blev feltolkad. Det säger kansliminister Roger Eriksson efter uppståndelsen om hans uttalande under gårdagens spelseminarium i Helsingfors. Enligt nyhetsbyrån FNB skulle han ha sagt att Åland hotar att släppa in utländska spelbolag med hjälp av spellicenser, om inte Finland låter åländska spelbolaget PAF agera som hittills på den finländska marknaden. Texten från nyhetsbyrån FNB, som bland annat toppade Helsingin Sanomats nätupplaga, fick fart på landskapsregeringen. Sent i går kväll skickade kommunikationschef Björn Häggblom ut ett pressmeddelande där lantrådet Viveka Eriksson dementerar uppgiften. Något licenssystem är inte aktuellt på Åland, utan det är att ett samarbete mellan det åländska och dom finländska monopolbolagen gäller, för att motverka att utländska spelbolag tar marknadsandelar i Finland och på Åland. Spelfrågan är ytterst känslig med tanke på att det i riksdagen sedan länge behandlas ett lagförslag med syfte att stärka monopolets ställning i riket

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »