Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 oktober, 2017 - 16:16
  • Det behövs på sikt ännu fler dagisplatser i Saltvik tror kommunstyrelsen. Arkivfoto.

Saltvik planerar för ännu fler dagisplatser

Det behövs på sikt ännu fler barnomsorgsplatser i Saltvik. Det konstaterade kommunstyrelsen vid sitt senaste möte

Saltviks kommun beslutade att tillsätta en arbetsgrupp som ska ta fram ett underlag för vilket av kommunens daghem som ekonomiskt och verksamhetsmässigt är mest lämpat för en tillbyggnad av en avdelning. Tanken ör avdelningen ska ha plats för 21 barn.

Underlaget ska innefatta en situationsplan med rumsförteckning och beräkningar av kostnader. Arbetsgruppen ska komma med sitt förslag senast den sista december i år.

Som Ålands Radio tidigare rapporterat, saknade Saltviks kommun barnomsorgsplatser inför hösten. Kommunen har 106 platser, men 115 barn var i behov av dagvård efter sommaren. Kommunen utökade därför tillfälligt antalet dagisplatser med en så kallad modul på daghemmet Prästkragens gård. Det ger plats för 14 barn och två personal.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »