Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 juni, 2017 - 22:08Uppdaterad: tisdag, 20 juni, 2017 - 22:10
  • Från vänster; Annika Hambrudd, arkitekt Tiina Holmberg och Pamela Sjödahl. Foto: Owe Sjöblom
  • Gamla branddepån och före detta Ålandsbanken-huset ska rivas. Foto: Owe Sjöblom
  • Det planerade samlingshuset som Tiina Holmberg ritat.

Samlingshuset ska börja byggas nästa år

Endast två kommuninvånare dök upp när Jomala kommun höll ett informationstillfälle om det så kallade samlingshuset som ska byggas i Prestgården by.

Det är på de tomter där den gamla branddepån och det före detta Ålandsbanken-huset står och dessutom har kommunen köpt en tomt av en granne. De befintliga byggnaderna ska rivas för att ge plats åt det nya huset. I det nya samlingshuset ska det bli bibliotek, fritidsverksamhet, två daghemsavdelningar och en idrottshall.

I dagarna annonserades efter vvs, el och byggnadskonstruktion och byggnadskommitteén vill ha in det under hösten och om allt går enligt planen så sätts spaden i marken i början av nästa år.

- Vår önskan är att det ska stå klart till hösten 2019, säger Annika Hambrudd och Pamela Sjödahl i byggnadskommittén och arkitekt Tiina Holmberg menar att det är möjligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »