Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 oktober, 2010 - 15:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Sänkt pris på skadat hus

Ett par som sålde sitt hus i Mariehamn år 2004 måste nu betala tillbaka 50.000 euro till köparna. Tingsrätten dömer dessutom säljarna att ersätta köparna med knappt 10.000 euro för undersökningar samt drygt 30.000 euro för rättegångskostnader. Däremot förkastas köparens krav på att affären skulle ogiltigförklaras och att priset på 230.000 euro skulle återbetalas i sin helhet.Tvisten gäller en fastighet som bland annat drabbats av sprickor på grund av att den är byggd på vattenhaltig lerjord som lett till ojämna sättningar. Tingsrätten anser att säljarna inte upplyst köparen om omständigheter som inverkar på värdet av fastigheten. Men å andra sidan anser tingsrätten det inte utrett att säljarna skulle ha känt till de verkliga omständigheterna och därför ska köpet inte ogiltigförklaras.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »