Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 juni, 2017 - 14:24Uppdaterad: torsdag, 15 juni, 2017 - 14:32
  • Museifartyget Pommmern förvaltas tillsvidare av Stiftelsen för Ålands sjöfartsmuseum. Arkivbild: Owe Sjöblom.

Sjöfartsmuseet fortsätter förvalta Pommern

Stiftelsen för Ålands sjöfartsmuseum fortsätter sitt uppdrag som förvaltare för Pommern, förutsatt att inga drastiska förändringar sker vad gäller den planerade docksituationen. Det beslöts på ett styrelsemöte i dag.

I ett pressmeddelande skriver styrelsen att om något drastiskt skulle ske måste styrelsen omvärdera sitt beslut.

-Då avtalet med staden ingicks fanns redan ett beslut om att en docka skulle byggas och Stiftelsen har därför baserat både vision och planering på det. En försening av dockans färdigställande kommer att ha märkbara negativa konsekvenser för Stiftelsens hela verksamhet, står det i pressmeddelandet.

Jerker Örjans lämnade tidigare i veckan in ett överklagande på stadsfullmäktiges beslut att bevilja mera pengar för Pommerns docka.

Stiftelsen för Ålands sjöfartsmuseum menar att om dockan fördröjs äventyras inte bara det långsiktiga bevarandet av Pommern utan också den planerade besöksupplevelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »