Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 september, 2017 - 12:12Uppdaterad: måndag, 25 september, 2017 - 14:08
  • Västerro var en lugn oas under Skördefesten. Foto: Tomas Tornefjell.

Skördefesten blev lyckad

- Årets skördefest lockade ett stort antal besökare och vi är mycket nöjda. Det säger Skördefestens verksamhetsledare Liz Mattsson.

Hon har ännu inte några exakta siffror över antalet besökare eller sålda Skördefestpass, men många gårdar har sagt att de haft ovanligt många besökare.

- Haga kungsgård i Saltvik hade till exempel närmare 11.000 besökare under fredagen och lördagen då de hade öppet, säger Liz Mattsson.

Många besökte Bolstaholm

Bolstaholms gård i Geta ordnade i år en egen avgiftsfri skördefest, eftersom man inte vill vara med i den officiella skördefesten där besökarna förväntas betala 10 euro för ett skördefestpass.

- Vi hade sammanlagt 11.452 besökare under helgen, vilket är ungefär 900 fler besökare än förra året, säger Henrik Sundberg på Bolstaholms gård.

Han tror att det stora antalet besökare kan bero på att det var färre bondgårdar som hade söndagsöppet jämfört med förra året.

"Vi hjälper varandra"

Det finns de som anser att Bolstaholm utnyttjar den officiella skördefesten genom att ordna ett eget arrangemang under samma helg, utan att delta i den gemensamma marknadsföringen, men Henrik Sundberg delar inte den åsikten.

- Jag tror att att vi hjälper varandra med att locka besökare, säger han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »