Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 20 maj, 2017 - 18:00Uppdaterad: lördag, 20 maj, 2017 - 19:30
  • Brandkåren blev tvungna att riva ut delar av taket och väggarna för att kunna påbörja släckningsarbetet utifrån, då man befarade att det skulle finnas gasflaskor inne i verkstaden. Foto: Felix Quarnström
  • När branden först upptäcktes försökte man släcka den med hjälp av Holmbergs brandsläckare. Foto: Felix Quarnström
  • Utrymmet ovanför den brandhärjade verkstaden har bland annat innehållit vykort. Foto: Felix Quarnström

Släckningsarbetet vid Norrbölebranden gick "över förväntan"

- Verkstaden är totalskadad. Vi var till och med tvungna att riva ner delar av taket och väggarna för att kunna börja släcka, eftersom det kunde finnas gasflaskor där inne. Dessutom måste vi gräva bort massor med bildäck som var väldigt svårsläckta. Vi lyckades till slut begränsa branden till just den lokal där den hade startat och resten av huset slapp materiella skador. Det gick över förväntan, ett tag där såg det ut som att hela huset hade kunnat stryka med, säger brandbefälet Thomas Mattsson.

Ett femtiotal brandmän från fem olika kårer, Jomalas, Lemlands, Finströms och Strandnäs frivilliga brandkårer, samt Räddningsverket, deltog i släckningsarbetet när det var som intensivast. Det var först kring klockan 15:30 som man officiellt bekräftade att elden, om inte helt släckt, nu var under kontroll och att rökutvecklingen avstannat. Ingen människa skadades, och för tillfället är det omöjligt att säga vad anledningen till branden kan ha varit. Eftersläckning och bevakning fortsätter under kvällen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »