• Sedan i fredags är Nygatan öppen för trafik igen. Arkivfoto: Felix Quarnström.
Publicerad: måndag, 23 oktober, 2017 - 06:41

Slutdatum för entreprenaden flyttas fram

Slutdatumet för när entreprenaden på Ålandsvägen ska bli klar skjuts fram. Det meddelar Mariehamns stad via deras hemsida.

Ombyggnaden av avsnittet Norra Esplanadgatan-Köpmansgatan skulle ha varit klar i dag, men enligt staden måste slutdatumet flyttas fram 11 dagar till den 7 november på grund av att arbetsmängden, främst sprängningsarbetet, utökats. Staden har därför nu beviljat entreprenören en förlängning av entreprenadtiden.

Samtidigt meddelar staden att arbetet med ombyggnaden av korsningen Ålandsvägen-Nygatan kommit så pass långt att gatan sedan i fredags är öppen för trafik igen. Trafiken kommer fortsatt vara avstängd vid korsningen Ålandsvägen-Köpmansgatan längs Ålandsvägen i nordlig och sydlig riktning.

Även Köpmansgatan kommer att tillfälligt stängas för trafik vid korsningen med Ålandsvägen i samband med att det kommer att pågå grävningsarbete för el- och telefonledningar och dagvatten.

Fler Nyheter

Grus ska stabilisera kullerstenar

Håkan Lindén berättar om de aktuella vägarbetena:
Ska gågatan bli grusväg? Det kan man kanske tro när man ser grushögarna som placerats ut på Torggatan.

Kumlinge planerar enkät

Kumlinge diskuterar möjligheten att genomföra en enkätundersökning gällande kommunstrukturen.

Oförändrad skatt i Kumlinge och Geta

Kommunfullmäktige i Kumlinge och Geta bestämde förra veckan att inkomstskatten ska ligga på samma nivå som i år 2018.

Psykisk ohälsa går ner i åldrarna

Resedas ordförande Henrik Lagerberg intervjuas av Axel Eriksson:
- I vår förening vet vi att psykisk ohälsa går ner i åldrarna. Det säger Henrik Lagerberg, ordförande för Intresseföreningen för psykisk hälsa - Reseda.

Små köksskador efter dagisbrand

Det blev små sot- och rökskador i köket på Lumparlands dagis där en brand uppstod i går.

Mariebad stängt i dag

Mariebad håller stängt i dag. Det meddelar badhuschefen Christoffer Sundman.

EU-utskott diskuterar onlinesändningar

Ledamöterna i Europaparlamentets rättsliga utskott uppmanas stöda möjligheterna att göra det lättare att ta del av strömmade program från andra länder, att lätta på den så kallade geo-blockeringen.

Böter för misshandel av busfrön

En 52-årig man har av tingsrätten dömts att betala 75 dagsböter på totalt 1.275 euro för tre fall av misshandel samt olaga hot.

Högstadieelever diskuterade skolan

Rainer Juslin från landskapets utbildningsavdelning och högstadieeleven Fanny Henriksson intervjuas av Tomas Tornefjell:
Mobbning, grovt språk, tråkig skolmat och att pojkar och flickor behandlas olika. Det är några av de problem som lyftes fram när en grupp högstadieelever fick diskutera grundskolan på Åland med representanter för landskapsregeringen och Rädda Barnen.