Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 december, 2017 - 13:42Uppdaterad: tisdag, 12 december, 2017 - 14:47
  • Modell av en hybridfärja fotograferad av infrastrukturminister Mika Nordberg

Socialdemokraterna diskuterade kortruttsalternativ

-Elektrifiera skärgrådsflottan i snabbare takt och sätt ihop ett program för färjanskaffningar! Det är ett förslag från en diskussion som socialdemokraterna i går arrangerade med anledning av kortruttsplanerna.

Enligt partiets ordförande, vicelantrådet Camilla Gunell, fördes diskussionen utgående från regeringens kortruttsplaner, Natur och miljös snabbruttsförslag och ett tunnelalternativ. Det är sedan tidigare känt att det inom partiet finns en del olika synpunkter på planernas miljöpåverkan och Camilla Gunell säger att regeringen ska vara öppen för starka reaktioner i samhällsdebatten.

-Frågan är hur vi kan skapa hållbara strukturer och få en skärgård som är nöjd med en trafik som fungerar också om skärgården blir en kommun, säger Gunell. Enligt henne jobbar landskapsregeringen vidare enligt de planer som lagtinget godkänt. Det innebär bland annat att en elhybridfärja beställs nästa år och att undersökningar på undervattensmiljön görs nästa sommar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »