Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 maj, 2017 - 14:35Uppdaterad: fredag, 5 maj, 2017 - 15:08
  • Företaget Eat kräver skadestånd av Mariehamns stad. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Staden krävs på skadestånd av Eat

Företaget Eat som tidigare drev restaurang i den så kallade Torgkiosken i Mariehamn har lämnat in en skadeståndsansökan mot Mariehamns stad där man kräver 215.000 euro. Det skriver Nya Åland.

Staden vräkte företaget för avtalsbrott under 2013 på grund av en konflikt som bland annat handlade om öppettiderna och om Eats sätt att sköta den allmänna toaletten på Torget. Staden har tidigare vunnit när ärendet behandlats av tingsrätten och hovrätten, vilket ledde till att restaurangen lämnade sina lokaler år 2015. Eats ägare företräds av juristen Marcus Måtar. I sin stämningsansökan yrkar man bland annat på att staden ska betala ett skadestånd för den tillbyggnad som Eat uppförde. Ålands Radio har inte lyckats nå Marcus Måtar för en kommentar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »