Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 oktober, 2017 - 10:50Uppdaterad: måndag, 23 oktober, 2017 - 11:09
  • Stadsutvecklingsnämnden i Mariehamn kommer i kväll att ta ställning till både det nya förslaget till stadsplan för Rönnbergs torg, och Eriksson Capitals planer för centrumtomterna på Torggatan. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Staden tar upp plan för Rönnbergs torg och Eriksson Capital

Stadsutvecklingsnämnden i Mariehamn kommer i kväll att ta ställning till både det nya förslaget till stadsplan för Rönnbergs torg, och Eriksson Capitals planer för centrumtomterna på Torggatan.

Enligt förslaget ska Rönnbergs torg, som är området mellan bensinstationerna längs med Östra utfarten, bli ett nytt centralt bostadsområde med fastigheter som ska rymma uppemot 160 bostäder.

Dessutom kommer stadsutvecklingsnämndenatt ta ställning till stadsarkitektkontorets förslag till ändring av stadsplanen som behövs för att Eriksson Capital ska kunna bygga nytt vid Torggatan i Mariehamn.

Som Ålands Radio tidigare rapporterat vill bolaget bland annat att renovera det k-märkta telegrafhuset på ett kulturhistoriskt sätt. Kring huset vill man bygga nya affärslokaler med tvåvåningsfasader som ska skapa ett nytt inre kvarter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »