Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 april, 2017 - 11:28Uppdaterad: tisdag, 18 april, 2017 - 11:30
  • Tydligare budgetering av investeringar efterlyses av stadens revisorer. Foto: Malin Lundberg.

Stadsrevisorer vill ha tydligare budgetering

Budgeteringen av investeringar behöver förbättras så att det är lättare för fullmäktige att ställa bindande målsättningar.

 Det påpekar stadens revisorer i sin granskning av Mariehamns räkenskaper för 2016. Revisorerna menar att det görs många omdisponeringar och ändringar i investeringsbudgeten vilket gör det svårt att följa upp fullmäktiges ekonomiska målsättningar.

Bland andra påpekanden nämner revisorerna att större anskaffningar av varor och tjänster inte till alla delar konkurrensutsatts och att staden under de senaste fyra åren köpt juristtjänster av samma byrå för drygt 447.000 euro utan upphandling.

Revisorerna konstaterar ändå att stadens verksamhet som helhet förverkligats inom budgeterade ramar och att verksamhetsbidraget var cirka 2,2 miljoner euro bättre än budgeterat.

Bokslutet för 2016 samt revisorernas iakttagelser finns på agendan när stadsstyrelsen sammanträder på torsdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »