Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 mars, 2017 - 12:51Uppdaterad: onsdag, 22 mars, 2017 - 14:50
  • Kvittot från alkoholinköpet till stadsstyrelsens senaste julfest. Foto: Totte Vesterlund.
  • 18 personer deltog i stadsstyrelsens senaste julfest. Foto: Totte Vesterlund.
  • Till stadsstyrelsens senaste julfest köptes 20 vinflaskor och 1 flaska likör in. 18 personer deltog. Foto: Totte Vesterlund.

Stadsstyrelsen har egen julfest – i januari

I dag fortsätter vi vår granskning av hur Mariehamns stad lägger skattepengar på alkohol. Stadsstyrelsen får en inbjudan till den årliga julfesten som Mariehamns stad håller.

Utöver det så har man i januari varje år en egen julfest dit stadsstyrelsen och ledande tjänstemän är inbjudna. Den sammanlagda kostnaden för alkohol under dessa tillställningar 2017, 2016, 2015 och 2014 uppgår till 1300 euro. Till den senaste festen, i januari i år, köptes det in 20 vinflaskor och en 1 flaska likör till en kostnad av 277 euro. 18 personer deltog.

- Då har det säkert också blivit något över eftersom vi brukar ha måltidsdrycker. Jag ser inte det som något bekymmer, säger stadsstyrelsens ordförande Petri Carlsson, moderaterna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »