Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 25 juni, 2017 - 14:47Uppdaterad: söndag, 25 juni, 2017 - 16:56
  • Branden totalförstörde containern vid WHA.

Stökig midsommardagsnatt

Under natten mot söndagen inträffade bland annat ett slagsmål mellan tre personer vid en stuga i en stugby i Eckerö. Slagsmålet kunde avbrytas av grannarna och polis tillkallades. Två personer greps och polisen utreder nu ärendet som tre fall av misshandel.

Polisen kallade även till en bostad i Mariehamn där en person försökt knivhugga en annan person. En tredje person hade lyckats hindra knivhuggningen och knivhuggaren kunde gripas av polisen. Personen är nu misstänkt för försök till grov misshandel. Polisen utreder. En person uppträdde aggressivt mot gäster på en krog i Mariehamn. Krogens vakter gick emellan men möttes då av motstånd från personen. Polis tillkallades få och personen greps och har nu böter att vänta för staffbart brud av narkotika. Under söndagsnatten skedde även ett inbrott i en av försäljningscontainrarna på WHA. Gärningsmannen satte därefter eld på containern. Polisen har ännu inte påträffat någon misstänkt men utreder ärendet som grov skadegörelse och stöld. Ålands radio kontaktade polisen som inte kunde kommentera ärendet desto mer. Räddningschef Lennars Johansson kommenterade dock att branden var fullt utvecklad när man kom till platsen.

- Det var inte några problem att släcka elden eftersom den var så pass begränsad till containern och jag bedömde att det inte fanns någon risk att branden skulle ha spridits, berättar Johansson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »