Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 april, 2024 - 13:26Uppdaterad: tisdag, 30 april, 2024 - 13:26

Stor brist på laboratorieskötare – ÅHS vädjar återigen om utbildning

Trots omfattande rekryteringsinsatser saknar Ålands hälso- och sjukvårds laboratorium flera laboratorieskötare. Nu hoppas ÅHS styrelse att landskapet ska hörsamma önskemålet om en åländsk utbildning.

På ÅHS labb finns totalt 19 laboratorieskötartjänster var av sex är obesatta – och inom de närmaste tre åren går tre personer i pension. Det här samtidigt som det råder brist på laboratorieskötare också i riket. ÅHS har redan tidigare påtalat problematiken till landskapet och framfört behovet av en utbildning. I årets budget fanns inga pengar och därför agerar ÅHS styrelse återigen i frågan.  

– Vi har en stor önskan om att man skulle starta upp den här utbildningen på högskolan, så vi uppmanar landskapsregeringen igen att prioritera det här, säger ÅHS styrelseordförande Sara Kemetter

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »