Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 juli, 2010 - 12:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Stubb förvånar Nauclér i Tibetfrågan

Det är förvånande att utrikesminister Alexander Stubb inte nämner ålandsexemplet när det gäller frågan om Tibet. Det tycker riksdagsledamot Elisabeth Nauclér som nu fått ett svar av utrikesministern på sitt spörsmål om hur Finland skall ställa sig i frågan om Kinas behandling av Tibet. Alexander Stubb hänvisar till EU:s linje om ett stöd till en dialog mellan makthavarna i Peking och tibetanernas ledare Dalai Lama. Men Nauclér tycker att Stubb kunde ha tagit fram Ålands självstyrelse i sammanhanget.- Kontaktgruppen mellan utrikesministeriet och landskapsregeringen bildades just för att Finland i sådana här sammanhang skulle kunna använda sig av de goda erfarenheterna av konfliktlösning som Ålands självstyrelse är ett exempel på, säger Elisabeth Nauclér.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »