• Kommunstyrelsens ordförande Göte Winé avgjorde omröstningen.
Publicerad: fredag, 13 oktober, 2017 - 12:42, uppdaterad: fredag, 13 oktober, 2017 - 13:06

Sund ändrade sig om KST

Kommunstyrelsen i Sund har ändrat sig och beslutat att gå med i arbetsgruppen som utreder om kommunernas socialtjänst, KST, kan förverkligas med Ålands omsorgsförbund som huvudman.

När frågan var upp i våras beslöt styrelsen efter omröstning att man inte skulle gå med. Nu har gruppen inlett sitt arbete och meddelat att de kommuner som inte ingår får sända en observatör för att följa gruppens arbete. Och när Sund skulle ta ställning till detta blev det omröstning igen. Ledamoten Jonas Back understödde kommundirektörens förslag om att utse en representant till arbetsgruppen, eftersom det är bättre att vara med och påverka än att bara observera. Bengt Hagström föreslog däremot att man skulle utse kommundirektören till observatör. Göte Winé röstade på Backs förslag och Karin Karlsson på Hagströms, Ingegerd Johansson lade ner sin röst. Eftersom Göte Winé är ordförande i styrelsen avgjorde hans röst omröstningen och styrelsen utsåg sedan kommundirektören till Sunds representant i arbetsgruppen.

Fler Nyheter

Optinova ingår avtal med japanskt bolag

Optinova Group har skrivit ett samarbetsavtal med ett stort japanskt bolag. Det berättar Optinovas vd Anders Wiklund i ett pressmeddelande.

Lagtinget lyfter samtyckeslag igen

Talman Gun-Mari Lindholm intervjuas av Fredrik Granlund:
Vi kommer att lyfta frågan om en samtyckeslag igen och göra en påstöt till Finlands riksdag och regering för att få upp samtyckeslagen på bordet.

Degerby Mat och Café stänger

Hasse Persson Bru rapporterar och intervjuar Henrik Mattsson:
Degerby Mat och Café stänger nästa vecka.

Skrikmanifestation i Mariehamn

Kiki Alberius-Forsman och Sisa Långkvist intervjuas av Tomas Tornefjell:
I dag samlades ett 50-tal kvinnor i Mariehamn för att under tre minuter skrika ut sin vrede mot sexuella trakasserier och maktmissbruk.

Autismförening protesterar mot formulering

Henrik Lagerberg och Arsim Zekaj intervjuas av Tomas Tornefjell:
En skrivning i Eckerö kommuns budget för innevarande år, 2017, har fått Ålands autismspektrumförening att reagera.

Friad efter åtal för anlagd husbrand

Den husägare som i fjol stod åtalad för grovt bedrägeri efter att hans hus brunnit ner frias nu också av hovrätten.

Sexuella trakasserier utreds

De anmälningar som kom in till Ålands miljö-och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, förra veckan i kölvattnet av #dammenbrister har skickats vidare till landskapsläkaren Olli-Pekka Lehtonen.

Åländskt metoo-upprop

Mia Hanström och Sofia Enholm intervjuas av Martina Eriksson
Idag klockan 09.00 offentliggjordes det åländska metoo-uppropet #Ålandockså. Runt 1.500 åländska kvinnor har skrivit under uppropet mot sexuellt våld och sexuella trakasserier.

Gårdars möjlighet att göra biogas utreds

Vilka möjligheter har gårdarna att producera och sälja biogas?