Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 juni, 2022 - 12:51Uppdaterad: onsdag, 8 juni, 2022 - 14:49
  • Sunds kommunkansli. Foto: Owe Sjöblom

Sund satsar på reservkraft

Sunds kommun vill att deras verksamheter ska kunna fungera i princip som vanligt även i exceptionella situationer, och därför väljer man att satsa på reservkraft.

Kommunen konstaterar att högsta prioritet för elförsörjningen är äldreomsorgen, därefter skola och dagis. Sund har redan en stationär generator i äldreboendet Tallgården och nu har fullmäktige beslutat att skolan också ska förses med en generator under nästa år, något som beräknas kosta 30.000 euro. Under nästa år ska kommunen också utreda hur stora generatorer som behövs i fastigheterna och man ska ta reda på om pelletspannan vid Tallgården startar genom den stationära generatorn eller om det behövs ett litet elverk för att pannan ska fungera. Man ska också säkerställa att det finns ett portabelt gaskök på Tallgården i de fall det inte finns bensin att driva elverken. På sitt senaste möte godkände kommunfullmäktige också en uppdaterad beredskapsplan som Sund utarbetat för att säkerställa att kommunens verksamhet ska kunna skötas så bra som möjligt även under undantagsförhållanden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »