Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 januari, 2019 - 15:04
  • Bron mellan Bomarsund och Prästö. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Sundsstyrelsen tyckte till om Bomarsundsbro

Kommunstyrelsen i Sund förordar landskapsregeringens förslag till vägplan för byggande av en ny bro över Bomarsund.

Vägplanen sträcker sig från en punkt cirka 20 meter öster om muren på huvudfästet i Bomarsund till en punkt cirka 150 meter upp på Prästösidan. Den tillfälliga vägen till Prästö under tiden som en ny bågbro byggs blir en pontonbro. Kommunstyrelsen förordar vägplanen med ett tillägg om att det skall finnas en busshållplats per riktning på Bomarsundssidan om bron, både under och efter byggtiden.

På styrelsemötet omfattades också avtalsförslaget för en gemensam räddningsmyndighet, med ett tillägg om att norra Åland och södra Åland får två ledamöter var i stället för en var i nämnden. Man diskuterade också de pågående förhandlingarna med Ålandskomposten Ab om en anslutning till det kommunala avloppsledningsnätet, och de förhandlingarna fortsätter.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »