Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 augusti, 2017 - 06:07Uppdaterad: måndag, 14 augusti, 2017 - 06:23
  • Sunnevia Drake var en av föreläsarna under festivalen som Emmaus arrangerade under helgen. Arkivfoto.

Sunniva Drake har kämpat för människors rättigheter i 40 år

- Jag gör saker som är viktiga och saker som påverkar asylpolitiken i Finland. Egentligen måste jag göra det, jag vill inte alltid behöva göra det, men jag måste hjälpa folk. När man träffar asylsökande så förstår man varför man måste hjälpa.

Det säger Sunnvia Drake som varit aktivist och feminist i över 40 år. Under lördagen höll hon, i samband med Emmausfestivalen, en föreläsning som behandlade temat aktivismens styrkor och svagheter där hon berättade vad en aktivist gör och varför aktivism behövs.

- Mig stör det inte att det blivit mer okej att vara icke-politiskt korrekt. Jag är en sån som är färdig att skrika och gräla när det behövs och därför passar jag i den här tiden, och passar jag – ja, då ställer jag också upp, säger Drake som inte planerar sluta med aktivism inom den närmsta framtiden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »