Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 mars, 2017 - 17:55Uppdaterad: onsdag, 29 mars, 2017 - 07:02
  • Social- och hälsovårdsminister Wille Valve, moderaterna. Arkivfoto: Ulf Weman.

Svenska AT-läkare får fortsätta på Åland

Svenska läkare får fortsatt göra sin AT-tjänstgöring på Åland. Det berättade landskapsregeringen i ett pressmeddelande igår.

Sveriges- och Finlands hälsoministrar har varit inkopplade i ärendet liksom två europaparlamentariker och en riksdagsledamot. Ännu återstår att den finländska riksdagen ska godkänna en lagändring som möjliggör detta, men det räknar social- och hälsovårdsminister Wille Valve, moderaterna, kallt med ska ske.

- Det hör till en kategori av lagar som reglerar detaljer. Och i och med att regeringspartierna kommer att stå bakom det ser jag inga hinder. Det skulle vara ytterst anmärkningsvärt om det skulle stöta på patrull. Det är en av de viktigaste sakerna som hänt inom hälsovårdssektorn på Åland, säger han till Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »