Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 augusti, 2017 - 07:18Uppdaterad: tisdag, 15 augusti, 2017 - 08:05
  • Branden i bostadshuset kunde släckas utan större skador på huset. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Takbrand i Mariehamn

Ett bostadshus på Ringvägen i Mariehamn började att brinna igår kväll.

Familjen som bor i huset upptäckte branden, och larmade Räddningsverket i Mariehamn och Strandnäs FBK, som ryckte ut strax efter klockan nio på kvällen.

- Det brann i innertaket när vi kom till platsen. Vi var tvungna att riva upp en del av taket och plocka ner det för att komma åt brandhärden. Vi fick kontroll på branden ganska snabbt, men det blev skador på huset, inte stora, men det går inte att bo där just nu, säger brandinspektör Henrik Olofsson.

Enligt Olofsson ska hela familjen ha befunnit sig utanför huset när räddningspersonal anlände till platsen och ingen ska ha varit skadad.

Släckningsarbetet avslutades vid klockan tio på kvällen och bevakning av branden pågick fram till klockan ett på natten, berättar Olofsson.

Han vet i nuläget inte vad som kan ha orsakat branden. Polisen skriver i ett pressmeddelande nu på morgonen att man utreder brandorsaken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »