Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 november, 2017 - 11:36
  • Skiss för Tallgårdens ombyggnad. Illustration arkitekt Michael Donalds

Tallgården i Sund byggs ut

Äldreboendet Tallgården i Sund ska byggas ut för en kostnad på drygt 1,5 miljoner euro. Kommunfullmäktige godkände på senaste mötet skissritningarna som bland annat innebär tre nya rum och uteplatser framför rummen på husets norra sida.

 Vid ombyggnaden ska klientrummen också handikappanpassas. Fullmäktige godkänner planerna med motiveringen att kommuninvånarna som är över 65 år ökar med 21 procent från år 2015 till 2025.

Fullmäktige fastslog också taxor för nästa års äldreomsorg. Vad gäller måltidsavgiften för de boende på Tallgården höjs den från 300 till 330 euro per månad, och här gick fullmäktige på styrelsens förslag och inte omsorgsnämndens som innebar en kostnadsökning om 75 euro i månaden.

Fullmäktige beslöt också att sänka månadsavgiften för äldreomsorg på distans från 30 till 20 euro, och den justeringen börjar gälla direkt. I samband med ändringen informeras de äldre om att de har möjlighet att prova äldreomsorg på distans gratis i tre månader.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »