Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 april, 2022 - 15:11Uppdaterad: måndag, 11 april, 2022 - 17:28
  • Victoria I i Mariehamn. Foto: ÅRTV

Tallink Victoria I läggs upp i hamn

Tallink Grupp meddelar att M/s Baltic Queen under resten av året kommer att vara rederiets enda fartyg på linjen Tallinn-Mariehamn-Stockholm.
 

- Rederiets fartyg Victoria I, som ursprungligen planerades ansluta sig på rutten från början av juni, kommer att läggas upp i Tallinns hamn när trafiken på rutten Tallinn-Helsingfors avslutas den 21 april, skriver man i ett pressmeddelande.

Anledningen är att rederiets analys visar att det inte är lönsamt att ha ytterligare ett fartyg i trafik då bränsle- och råvarupriser stiger, och den geopolitiska situationen har förändrats.

- Inget av de beslut om ändringar i rutter och tidtabeller vi gjort de senaste åren har varit lätta att fatta, och det här är ett av dessa svåra beslut. Vi ber om ursäkt till de kunder som påverkas, och letar efter andra möjligheter för Victoria I för resten av 2022, skriver Paavo Nögene, vd för Tallink Grupp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »