Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 mars, 2017 - 15:04Uppdaterad: måndag, 20 mars, 2017 - 17:13
  • Lotta Berner-Sjölund. Foto: Owe Sjöblom.

Tre måste gå från Visit Åland

Det blir en stor omorganisation som Visit Åland nu bestämt sig för att genomföra efter förskingringen som uppdagades i november förra året.

Totalt kommer tre personer vara tvungna att gå, det innebär att personalstyrkan minskar från 11 fast anställda till 8. Företaget kommer också att snabba på förändringarna för att bli en mer digital marknadsföringsorganisation och kommer även där behöva minska på verksamheten.

- Det är vidrigt, så starka ord tänker jag säga. Det är tungt och vi är alla trötta och det känns väldigt orättvist. Det här skulle inte ske om man inte på grund av förskingringen var tvungen att så radikalt omorganisera, säger vd för Visit Åland, Lotta Berner Sjölund och fortsätter.

- Det är ett tufft beslut som styrelsen har gjort, det är ett beslut som styrelsen måste göra, och det är ett beslut som inte räcker för att upprätthålla verksamheten på en rimlig nivå.

Om fler kommer att behöva gå är ännu oklart.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »