Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 november, 2017 - 14:45Uppdaterad: torsdag, 23 november, 2017 - 15:05
  • Infrastrukturminister Mika Nordberg och Kumlingedirektören Christian Dreyer har uppfattat Seglingebornas åsikt om turlistan på olika sätt. Arkivfoton.

Turlista införs mellan Snäckö och Seglinge

Efter testperioden har det nu bestämts att turlista införs på linjen mellan Snäckö och Seglinge.

Under sommaren mellan 1 juni och sista augusti kommer färjan att gå på turlista, resten av året är det beställningstrafik som tidigare.

- Om man efterhör responsen från Seglingeborna så har de en viss förståelse för det här under sommarhalvåret då linjen är mer trafikerad säger Mika Nordberg, infrastrukturminister.

Christian Dreyer, kommundirektör i Kumlinge, berättar att de enkäter som gjorts i Seglinge visar att en majoritet inte tycker det fungerar med turlista.

- Det är också ett problem för kommunen med skolskjutser och liknande. Vi tycker det hade varit bättre med turlista bara på sommarlovet, och inte hela juni och augusti. Men detta är naturligtvis bättre än turlista hela året, säger Dreyer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »