Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 november, 2017 - 11:13Uppdaterad: fredag, 24 november, 2017 - 11:59
  • John Wrede tycker att Brändös ekonomi är stabil och ser ljust på framtiden. Arkivfoto.

Underskott i Brändös budget

Kommunstyrelsen i Brändö budgeterar för ett underskott på 160.000 euro nästa år.
- Resultatet före avskrivningar blir ett plus på cirka 130.000 euro, men eftersom vi har stora avskrivningar så landar vi på ett minus, säger Brändös kommundirektör John Wrede.

Skatten i Brändö bibehålls på samma nivå som i år och landskapsandelarna minskar med ungefär 90.000 euro. Bland investeringarna kan nämnas 150.000 euro som ska användas för att rusta upp kommunala vägar, och en annan satsning är att brandgaraget ska byggas ut.
- Överlag ser vår ekonomi bra ut, ser man framåt i vår ekonomiplan kommer vi snart att gå på plus igen och vi har gott om medel i vår kassa. Även om alla investeringar som planeras genomförs nästa år har vi 720.000 euro kvar i kassan när året är slut, säger John Wrede.

Den 14 december ska kommunfullmäktige klubba Brändös budget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »