Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 oktober, 2017 - 08:24Uppdaterad: fredag, 20 oktober, 2017 - 17:00
  • Kökar har fått en ny kommunsekreterare. På bilden syns kommunens kyrka St Anna. Arkivfoto: Ulf Weman.

Uppdaterad: Rothberg ny Kökarsekreterare

Johan Rothberg har utsetts till vikarierande kommunsekreterare i Kökar, åtminstone fram till årsskiftet nu när ordinarie kommundirektör Kurt Forsman är frånvarande.

Kommunfullmäktige tog beslutet i onsdags och redan på måndag gör Rothberg sin första arbetsdag.
- Vi hade fem sökande och valet av Rothberg var enhälligt. Han har stor kompetens, säger kommunstyrelsens ordförande Madelene Ahlgren-Fagerström.

Budgeten första prio

- De behöver lite hjälp på kommunen, och de frågade mig om jag skulle kunna ta det här, så jag har funderat på det ett tag och tänkte; ja det kan jag väl göra, säger Johan Rothberg.
Det mest aktuella just nu är enligt Rothberg att göra klart budgeten för nästa år och sätta sig in i organisationen.
Tidigare har Rothberg jobbat många år som ekonomiedirektör på Paf och var också tillförordnad vd för Paf efter att Anders Ingves fick sparken.
- Jag har inte tänkt att jag ska jobba heltid igen med någonting annat än med eget, så därför passar det här ganska bra, säger Rothberg.

Kommundirektör Kurt Forsman säger till Ålands Radio att han har varit sjukskriven sedan februari och att han kommer vara det fram till årsskiftet.

Skattesatser

Kökar fastställde också skattesatserna på senaste fullmäktigemötet. Inkomstskatten bibehålls på 19,75 procent och fastighetsskatterna blir också oförändrade nästa år.
- Vi skulle gärna sänka skatten men med vårt ekonomiska läge går det inte. Vi hoppas det ser annorlunda ut inför 2019, säger Madelene Ahlgren-Fagerström.
 

Reportrar: Malin Lundberg och Jessica Shanthi Säll

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »