Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 maj, 2017 - 11:45

Utskott oenigt om kortruttsfinansiering

Finans- och näringsutskottet förordar landskapsregeringens förslag till första tilläggsbudget för år 2017.

Man omfattar förslaget om en investeringsfullmakt på 40 miljoner euro för kortruttsprojektet på västra och östra Föglö med motiveringen att det är nödvändigt att så snart som möjligt förverkliga projektet, framför allt med hänvisning till inbesparingsmöjligheterna.

Det gör att projektet bör sättas igång oavsett eventuella möjligheter till extra anslag i rikets budget, menar utskottet. Man skriver att huvudprincipen för finansiering av ovanligt stora engångsutgifter bör ske genom extra anslag, men att det bör vara möjligt att anhålla om extra anslag även efter att lagtinget beslutat att ett projekt ska förverkligas och för projekt som redan är igångsatta.

Oppositionens utskottsmedlemmar Roger Nordlund, centern, och Lars Häggblom, Obunden samling, har lämnat in en reservation. Duon föreslår att investeringsfullmakten om 40 miljoner euro inte beviljas innan en ansökan om extra anslag behandlats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »