Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 juli, 2017 - 13:17Uppdaterad: onsdag, 12 juli, 2017 - 13:18
  • På akuten har man förstärkt beredskapen med anledning av kvällens Champions League-match. Arkivfoto.

”En vanlig kväll eller total katastrof”

På aktuten har man förstärkt läkarbemanningen och sköterskebemanningen samt ökat antalet närvarande väktare på sjukhuset. Dessutom har man låst ytterdörren med anledning av kvällens Champions Leaguematch.

- Vi har haft ett nära samarbete med polis och ambulans och fått regelbundna rapporter gällande vad man kan vänta sig och därför har vi gemensamt beslutat det här, säger Jonas In de Betou, vikarierande klinikchef på akuten.

Dessutom har de beredskap att ringa in extra personal om det blir ett katastrofläge där det kommer in fler skadade än vad resurserna räcker till. In de Betou menar att man har lite spänt läge, speciellt eftersom att man inte vet vad man ska förvänta sig av kvällen.

- Det kan bli allt från en helt vanlig kväll för att alla håller sig inne och vi inte ser så mycket av det som händer på stan till total katastrof, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »