Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 augusti, 2017 - 14:04Uppdaterad: fredag, 18 augusti, 2017 - 15:29
  • Harry Jansson, centern, tror inte lagen om räddningsmyndighet klarar laggranskningen. Foto: Ulf Weman

Väntad kritik om räddningsmyndigheten

Lag- och kulturutskottets ordförande i lagtinget, Harry Jansson, centern, är inte överraskad över Ålandsdelegationens utlåtande om lagen om en räddningsmyndighet för hela Åland. Han ser det som ett väntat utlåtande och tror inte lagen går igenom presidentens laggranskning.

 Centern och övriga oppositionen i lagtinget var i våras kritiska till landskapsregeringens förslag, där Mariehamns stad enligt lagen blir värdkommun för den nya räddningsmyndigheten ifall kommunerna inte kommer överens om ett annat förslag. Men Harry Jansson är i sig inte emot en tvingande lag i det här fallet.

- Lagen om Åland omsorgsförbund är ju en tvingande lag, så det går att ordna, men det är ett samarbete på ett demokratiskt korrekt sätt där alla kommuner är med i beslutsfattandet. Vi i centern vill skapa en räddningsmyndighet baserad på ett kommunalförbund, säger Harry Jansson.

Vad kansliminister Nina Fellman, socialdemokrat, tycker om Ålandsdelegationens utlåtande berättar hon i Åland idag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »