Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 april, 2010 - 08:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Vårjakten har startat

Nu har vårjakten på sjöfågel startat, vilket innebär att 4.300 alfågelhanar får skjutas på Åland. Det betyder att de cirka 2.500 jägare som anmält sig till vårjakten får skjuta minst en fågel var. Vem som får skjuta två bestäms genom lottdragning. EG-domstolen har förbjudit jakt på ejder, men i vintras övervägde den nu avgångna näringsministern Jan-Erik Mattsson att återinföra den jakten. Motiveringen var att en rapport från Uppsala universitet visade att här inte finns ejder på hösten. Men innan man godkänner ytterligare vårjakt vill landskapsregeringen ha tyngre fakta och för att vara säker på att ett återinförande inte strider mot EU:s fågeldirektiv. -Vi håller på att samla in fakta, så vi får se hur det ser ut till nästa år, säger landskapets jaktförvaltare Marcus Nordberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »