Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 september, 2017 - 05:44Uppdaterad: tisdag, 26 september, 2017 - 06:00
  • Kommuntekniker Hans-Kristian Skaag säger att alla membran i avsaltningsapparaturen i vattenverket på Föglö måste bytas ut. Arkivfoto: Tua Åström.

Vattenskadorna fortsätter i Degerby

Det avsaltade havsvattnet som används som hushållsvatten i Degerby, Föglö fortsätter att orsaka problem för vattenabonnenterna.

För två veckor sedan berättade vi att äldreboendet Annagården och Föglö skola drabbats av vattenskador som tros ha samband med att det avsaltade vattnet sliter extra mycket på vattenledningarna. Nu är även kommunens dagis Myran drabbat av en mindre vattenskada som delvis tros ha uppstått av samma orsak.

- Vi måste nu byta ut alla membran i avsaltningsapparaturen i vattenverket för att komma till rätta med det här, säger Föglös kommuntekniker Hans-Kristian Skaag.

Han tror att det kan röra sig om reparationskostnader på mellan 10.000 och 20.000 euro.

- Det här visar att man måste noga följa med situationen med rören om man använder avsaltat havsvatten som dricksvatten, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »