Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 juni, 2017 - 18:41Uppdaterad: tisdag, 20 juni, 2017 - 18:42

Vd-posten vid Kraftnät populär

Ansökningstiden för vd-posten vid Kraftnät Åland har förlängts då så många lämnat in sin ansökan. Hittills har drygt 40 personer har anmält sitt intresse då nuvarande vd Jan Kahlroth går i pension vid årsskiftet.

Det är tänkt att en ny person ska finnas på posten i höst.

- Vi har förlängt ansökningstiden juli ut. Det är semestertider nu och vi vill inte missa någon riktigt bra kandidat. Det ska vara en långsiktig och bra lösning, säger Marcus Sandell som är konsult vid rekryteringsfirman Mercuri Urval.

Enligt honom är de nu anmälda kandidaterna en blandning av toppen och sådana som inte når hela vägen fram. Dessutom finns det en mix av mestadels ålänningar, svenskar och finländare. Parallellt letar de också efter ytterligare kandidater med motivering att inte missa något guldkorn. Ansökningar ska dock börja gås igenom redan nu i juni.

- Jobbet är nog så populärt eftersom att samhällspåverkan är stor fastän företaget är litet. Dessutom får man vara med och utveckla en del då Åland är speciellt med sina öar, säger Marcus Sandell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »