Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 juni, 2017 - 05:52Uppdaterad: måndag, 19 juni, 2017 - 07:21
  • Bengt Michelsson blir vikarierande hälso- och sjukvårdsdirektör.

Vikarierande hälso- och sjukvårdsdirektör

Bengt Michelsson vikarierar som hälso- och sjukvårdsdirektör för perioden 7 augusti 2017 till 7 januari 2018. Det beslutade ÅHS-styrelsen under fredagens styrelsemöte.

Styrelsen fick även en presentation om de olika vårdinformationssystem som kan bli aktuella för ÅHS i framtiden när man förnyar sitt journalsystem, men enligt styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson har man ännu inte hittat ett tillräckligt bra alternativ.

-Problemet är väl att det inte finns något som passar Åland exakt. Väljer vi ett vårdinformationssystem från Finland har vi problem med språket. Väljer vi ett från Sverige så är det fel lagstiftning, säger Annette Holmberg-Jansson, som berättar att en arbetsgrupp ska tillsättas under hösten för att slutgiltigt utreda vilket system som ska upphandlas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »