• Bengt Michelsson blir vikarierande hälso- och sjukvårdsdirektör.
Styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson intervjuas av Hasse Persson-Bru
Publicerad: måndag, 19 juni, 2017 - 05:52, uppdaterad: måndag, 19 juni, 2017 - 07:21

Vikarierande hälso- och sjukvårdsdirektör

Bengt Michelsson vikarierar som hälso- och sjukvårdsdirektör för perioden 7 augusti 2017 till 7 januari 2018. Det beslutade ÅHS-styrelsen under fredagens styrelsemöte.

Styrelsen fick även en presentation om de olika vårdinformationssystem som kan bli aktuella för ÅHS i framtiden när man förnyar sitt journalsystem, men enligt styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson har man ännu inte hittat ett tillräckligt bra alternativ.

-Problemet är väl att det inte finns något som passar Åland exakt. Väljer vi ett vårdinformationssystem från Finland har vi problem med språket. Väljer vi ett från Sverige så är det fel lagstiftning, säger Annette Holmberg-Jansson, som berättar att en arbetsgrupp ska tillsättas under hösten för att slutgiltigt utreda vilket system som ska upphandlas.

Fler Nyheter

Hus brann i Lumparland

I natt brann ett hus i Lumparland. Ingen person kom till skada men det blev stora materiella skador på fastigheten och polisen har upprättat en brandorsaksanmälan.

”Den allvarligaste vi haft hittills” UPPDATERAD

Åland har återigen drabbats av en överbelastningsattack eller en så kallad DdoS-attack. Det var under fredagskvällen strax efter klockan åtta som flera åländska företag drabbades.

Referensgrupp ska jobba med socialvårdslagen

Landskapsregeringen har skapat en politisk referensgrupp som ska ge politisk återkoppling till social- och miljöavdelningen i det pågående arbetet med en ny socialvårdslag.

Saltvik genomför folkomröstning om kommunsammanslagning

Kommunstyrelsen i Saltvik föreslår inför kommunfullmäktige att en rådgivande kommunal folkomröstning om kommunsammanslagningen ska hållas söndagen den 28 januari 2018, samtidigt som presidentvalet.

Ministermöte om riksmotstånd

Ett kompakt motstånd från tjänstemän i ministerierna i Helsingfors skall inte kunna sänka Ålandskommitténs förslag till ny självstyrelselag för Åland.

Utmanande hitta kyrkoherdar

Biskop Björn Vikström intervjuas av Linn Ekebom:
Det råder ingen brist på präster, men att hitta kyrkoherdar till de åländska församlingarna är inte alltid så lätt.

Hovrätten: Rustner ej målsägande i Paf-målet

Åbo hovrätt anser liksom tingsrätten att Erik Rustner Tandläkare Ab saknar målsägandeställning i målet där Paf och tidigare vd:n Anders Ingves står åtalade för penningtvätt.

Uppdaterad: Rothberg ny Kökarsekreterare

Johan Rothberg intervjuas av Jessica Shanthi Säll
Johan Rothberg har utsetts till vikarierande kommunsekreterare i Kökar, åtminstone fram till årsskiftet nu när ordinarie kommundirektör Kurt Forsman är frånvarande.

Diskussionskväll hålls om sportfiske

Går det att utveckla sportfiskenäringen på ett hållbart sätt? Och till vilket pris? De frågorna ska besvaras under en diskussionskväll om sportfiskenäringens framtid den 26 oktober.