Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 mars, 2017 - 11:27Uppdaterad: tisdag, 28 mars, 2017 - 15:10
  • Visit Ålands medlemmar har nästan nått målet för sin stödinsamling.

Visit Åland tangerar sina mål

Visit Ålands medlemmar är nu mycket nära sitt mål på 100.000 euro i insamlingen som startades efter att en förskingringsskandal försatt föreningen i ekonomisk knipa.

Men även om insamlingen officiellt avslutades idag tar man fortfarande emot bidrag. Så sent som i förmiddags kom två donationer och man väntar fortfarande på slutsummorna från vissa företag som lovat att hjälpa till.

Henrik Nordström som företräder Ålands Turist & Konferens menar dock att allt inte har med rena pengar att göra. Man har erbjudits donerad arbetstid och andra avgiftsfria tjänster från flera olika företag som omvandlat till pengar gör att man rör sig nära 100.000 euros gränsen. Men fortfarande skulle han gärna uppnå målet i rena pengar. Han menar också att insamlingen har varit nödvändig för Visit Ålands framtid, eftersom att pengarna utan bidrag skulle vara slut 31 augusti.

- Visit Åland skulle vara väldigt handlingsförlamat och inte kunna marknadsföra Åland på det sätt de behöver göra om inte dessa åtgärder vidtogs. De skulle tappa farten och det är det vi försöker förhindra med den här insamlingen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »