Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 april, 2017 - 06:29Uppdaterad: fredag, 21 april, 2017 - 06:39
  • Visit Ålands vd Lotta Berner Sjölund. Foto: Tomas Tornefjell.

Visit Ålands styrelse och vd beviljades ansvarsfrihet

- Branschen har räddat Visit Åland, och jag blir riktigt rörd när jag tänker på det stora stöd som vi har fått. Det sa Visit Ålands vd Lotta Berner Sjölund under gårdagskvällens årsmöte på Smakbyn i Kastelholm.

Det var ett välbesökt möte med få kritiska frågor där vd och styrelse beviljades ansvarsfrihet av medlemmarna. Styrelsen fick också fullmakt att försöka få till en förlikning med den man som misstänks ha förskingrat drygt 400 000 euro från föreningen mellan år 2010 och 2016.

- Visit Åland gör en förlust på närmare 310 000 euro under 2016 och förskingringen innebär att det kommer att ta fem år innan vi är tillbaka på den nivån som vi trodde att vi var på innan förskingringen uppdagades. Det säger Lotta Berner Sjölund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »