Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 juni, 2021 - 06:09Uppdaterad: måndag, 28 juni, 2021 - 09:48
  • Åsub skriver att det är framför allt inom den privata sektorn som ökningen sker. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Volymtillväxt väntas på arbetsmarknaden

Arbetsmarknaden kommer att kännetecknas av en rejäl volymtillväxt under perioden våren 2021 till våren 2022.

Det skriver Ålands statistik och utredningsbyrå, Åsub, i rapporten arbetsmarknadsbarometern som ger en prognos över rekryteringsläget på den åländska arbetsmarknaden.

Arbetsmarknadsbarometern har tagits fram på uppdrag av utbildnings- och kulturavdelningen vid Ålands landskapsregering och Ålands Arbetsmarknads- och studieservicemyndighet, AMS.

Förutom rejäl volymtillväxt kommer rekryteringsbehovet att öka avsevärt från ifjol. I år förväntas den sysselsatta arbetskraftens volym öka med 260 årsverken vilket motsvarar 2,1 procent.

I rapporten framkommer att trots den stora tillväxten i personalvolymen, kompenserar den inte för bortfallet som pandemin inneburit. Åsub skriver att det är framför allt inom den privata sektorn som ökningen sker.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »