This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 9 juli, 2023 - 14:54
  • Adam Eriksson med nr 21. Foto: Owe Sjöblom

Fotbollsherrarna fick en mardrömsstart på öspelsturneringen

Fotbollsherrarna fick en mardrömsstart på turneringen när de fick en straff dömd emot sig redan efter tre minuter och då kunde Isle of Wight ta ledningen och det var en ledning de aldrig släppte.

Matchen slutade 2-0 till Isle of Wight efter att det andra målet kom med ungefär 15 minuter kvar av matchen.

Men trots det tidiga underläget var inte ålänningarna nedslagna, de stod upp bra och den första halvleken var spelmässigt jämn och Åland var på gång inför den andra halvleken.

I början av den andra halvleken förde Åland spelet, men de lyckades inte skapa några riktigt heta chanser. Och sen när det andra målet kom gick luften ur de blåklädda.

Det är bara gruppvinnaren som får spela om medaljerna, så nu är Åland tvungna att vinna de två återstående matcherna för att ha en möjlighet till det. I morgon tisdag väntar värdön Guernsey och gruppspelet avslutas på tisdag med match mot Western Isles.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.